Sou a: Inici / Torneig / Història

Història

TORNEIG DE TENNIS ITF DES 2012

Torneo de Tenis ITF desde 2012
Torneo de Tenis ITF desde 2012
Torneo de Tenis ITF desde 2012

Fa ni més ni menys que 4 anys enrere el Torneig Arcari Manchón prenia nom i forma, de la mà del propi Arcadi, juntament amb tot l’equip de Top Tennis i amb el suport incondicional de la Federació Catalana de Tennis i del Club de Tennis Montbui. Enguany, amb la cinquena edició, afegirem una fita més a la història del torneig; amb aquesta i totes les altres edicions i hi ha moltes coses a explicar, algunes d’elles molt bones, que fan que el balanç sigui absolutament positiu i extraordinari. L’any 2012, el primer any del torneig, ja vam preveure que havíem de ser un torneig transversal i obert a tothom, per això, ja el primer any vam organitzar una sèrie d’activitats complementàries com ara: conferències, taules rodones, presentacions, jornades de tennis al carrer, clínics amb futures estrelles de l’elit tennístic, entre moltes d’altres activitats. A més a més, l’entorn del Club va acollir una fira amb estands de patrocinadors, on el personal tècnic oferia informació sobre el Torneig i/o altres temes relacionats amb el món del tennis. Així mateix, en aquesta primera edició ens van fer confiança un total de 26 marques algunes de les quals encara ens recolzen a dia d’avui.

Per l’edició de l’any 2013 el nostre repte era mantenir el torneig, fer-lo créixer i millorar, en la mesura del possible, tot el que ens havia quedat per fer de la primera edició. L’any 2014, a més de la competició, vam posar encara més èmfasi que mai en la vessant solidària i la promoció dels valors de respecte i esforç que proporciona el tennis com a esport. Així doncs, amb la voluntat d'obrir el torneig a tothom i apropar aquest esport a tots els col·lectius, el campionat va tornar a organitzar – per tercer any consecutiu –, una trobada per a persones discapacitades. L’any passat, vam afegir un radar de velocitat a les nostres activitats complementàries com el tennis al carrer, i vam aconseguir fer un test de nous productes pioners del tennis a les nostres pròpies instal·lacions. D’altra banda, amb l’ambició de millorar i créixer, vam tecnificar i ampliar la nostre base de dades i vam buscar la manera d’arribar a més gent. Així doncs, amb aquesta clara voluntat de comunicació, vam estrenar el nostre perfil d’Instagram, amb aquest, sumàvem una xarxa social més a les que ja teníem: Facebook i Twitter. Així mateix, vam veure incrementada la nostra presència als diferents mitjans de comunicació tant online con offline; una prova més de la feina ben feta.

Enguany, consolidem la col·laboració de les beques als Estats Units, perquè els nois i noies del nostre club puguin gaudir d’una experiència se’ns dubte del tot extraordinària i enriquidora. Una altra novetat d’aquesta edició és el nostre web corporatiu, que canvia per adaptar-se a les noves necessitats que puguin tenir els jugadors i busca ser més funcional i pràctica per a tots nosaltres. Tot això sense deixar mai de banda la competició, ja que és l’eix central del nostre projecte, ni les activitats complementàries que fan que des dels més petits fins als més grans puguem participar del torneig, a més de gaudir d’emocionants disputes entre els jugadors.

Taro Daniel, Steven Díez, Roberto Ortega-Olmedo i Gerard Granollers són els quatre tennistes – guanyadors de les diferents edicions del torneig: 2012, 2013, 2014, 2015 respectivament –, que ens demostren com un torneig com aquest serveix per créixer i escalar posicions, guanyant punts en la classificació general de l’ATP. Aquest any ha de ser especial i alhora ha de servir – ens ha de servir –, per consolidar el torneig i posicionar-lo com a referent del tennis català, espanyol i internacional.

Hem posat tot l’esforç que es trobava al nostre abast, amb la il·lusió d’acomplir aquest repte. Hem treballat i preparat el torneig perquè creixi i sigui encara millor que el de l’edició passada. Als qui no ens coneixeu, animeu-vos a fer-nos una visita i a aquells que any rere any ens heu visitat, us demanem que aquest any no sigui menys, que ens ajudeu a fer que no hi càpiga ni una persona més a les nostres grades. Un any més, gràcies a tots pel vostre recolzament, perquè de ben segur que sense tots vosaltres i sense el suport de tots els patrocinadors no hagués estat possible.