Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Entrevista a Alejo Mancisidor en Industria del Tennis

Entrevista a Alejo Mancisidor en Industria del Tennis

Nova etapa en la seva carrera professional

29/01/2019

Alejo Mancisidor. “Top Tennis és un projecte petit, superprofesional i basat en el tennis femení”
Publicat per: Redacció en Entrevistes, General gener 29, 2019 140 Visites

Alejo Mancisidor ha començat una nova etapa en Top Tennis, un projecte en el qual s'ha embarcat al costat d'Arcadi Manchón i que és la seva primera experiència en molt de temps per a començar una altra vegada des de la base i anar formant jugadores d'alta competició. Alejo ha estat un dels entrenadors de referència a Espanya en els últims anys, on ha portat les carreres de jugadores com Garbiñe Muguruza o Paula Badosa.

Com arribes fins al projecte d'Arcadi Manchón, Top Tennis?

Portava 22 anys en el món del tennis d'alta competició , treballant amb jugadores Top 100 i tenia ganes de fer una cosa diferent i frenar una mica. Fa ja temps que parlàvem de fer alguna cosa en comú en Montbui amb un projecte de tennis basi com a eix central. Això no vol dir que descarti fer coses puntuals amb jugadores WTAperò sempre serien coses puntuals, no projectes full time. Aquesta època ja ha  passat.

Vas acabar cansat del ritme de l'alta competició?

La meva intenció és no viatjar tant, és a dir, no fer el que feia abans. El meu objectiu ara és donar suport i acompanyar a jugadores que anem traient des de baix.

Quals són les línies mestres del projecte de TopTennis?

El primer que vull deixar clar és que Top Tennisno és una acadèmia. És un centre d'alt rendiment que està assentat en quatre línies d'acció. La primera d'elles és l'Alta Competició, que està conformada per un grup molt reduït de 4/5 jugadores de 12 i 16 anys i a les quals prestarem tot tipus de serveis, des del col·legi, a fisios, psicòleg. És una línia en la qual treballarem només amb jugadores. El següent graó el podem dir ‘alta competició B’ i en ell tenim entre 12 i 16 places . En cap concepte superarem aquest topall. És un projecte de treball molt controlat i professional però treballant a escala petita. El 80% estarà basat en el tennis femení. Volem diferenciar-nos. En el tercer graó treballarem amb jugadores que estiguin enfocats a viatjar als Estats Units a compaginar esport i estudis i ja en la base de la piràmide estarà l'escola del club, en la qual de moment, comptem amb uns 500 nens i nenes. És un projecte dissenyat des de baix cap amunt.

Com és el fil conductor entre aquests quatre graons del projecte?

La idea és treballar des de baix cap amunt i fer-ho amb una mateixa filosofia. Serà un procés llarg, sense pressa, marcat per la il·lusió. Arcadi ja tenia les parts CyD i contacte amb mi per a posar en marxa les A i B. Amb nosaltres, també treballarà Xavier Torner, que va arrencar en Bruguera. Ara està a la Xina. La intenció és que acabi la seva labor a la Xina i s'incorpori al nostre equip de treball per a formar grup amb Arcadi i amb mi. Col·laborem entre els tres.

Com és el sistema de treball en el centre d'alt rendiment?

Va estar molt enfocat al que és el tennis femení en l'actualitat. Encara que anem una mica a bandades segons qui est comandant la WTA, les influències oscil·len: Si està Serena s'imposa el joc agressiu; si està Halep, un joc més fi. Jo, per part meva, tinc clar que cal enfocar el tennis a un estil més agressiu i basant-nos sempre en el que som capaços de fer nosaltres.

L'apostar per un centre d'alt rendiment tan especialitzat en tennis femení, no és un hándicap?

Ho portem donant tornades molt de temps. Pot ser un hándicap com també ho és estar a Igualada i no a Barcelona però nosaltres ho tenim molt clar des del principi. Per això anem sense pressa, anirem a poc a poc. El nostre objectiu no és un altre que fer les coses bé. És la forma de poder treballar amb tranquil·litat. Reduïm mercat però creem un projecte petit però superprofesional.

En la presentació de Top Tennis vau comptar amb el suport de jugadores com Lara Arruabarrena, María José Martínez o Arantxa Parra. Quin paper juguen elles en el projecte?

Tot això acaba de començar i cadascuna segueix el seu camí però tenim llaços amb elles. Són jugadores amb les quals he treballat i mantenim molt bona relació. Sempre que puguin ajudar-nos, ho faran i igual que nosaltres a elles. No hi ha res en concret amb elles. És una espècie de carta d'intencions.

Com està sent la teva adaptació persones després de tants anys en l'elit el tornar ara al treball amb la base?

Era un punt sobre el qual tenia els meus dubtes després de tants anys en el circuit professional però et compto, per exemple, que ahir em vaig passar per l'Escola i vaig estar entrenant amb els xavals. El temps se'm va passar volant. Veure la cara dels xavals jugant i aprenent, em va omplir molt. Crec que en aquesta nova etapa estaré molt més prop dels xavals. Estic encantat.